Geniet van een heerlijke “sòpi di galiña” (kippensoep) bij lokale eetgelegenheden

Op het prachtige eiland Aruba is er geen tekort aan heerlijke lokale gerechten om van te genieten. Een van de meest geliefde en traditionele gerechten is de “sòpi di galiña”, oftewel kippensoep. Deze hartverwarmende soep is perfect voor elk moment van het jaar en wordt vaak geserveerd bij lokale eetgelegenheden over het hele eiland. In dit artikel zullen we de beste plekken op Aruba bespreken waar je kunt genieten van een heerlijke kom “sòpi di galiña”.

1. Zeerovers

Een van de meest populaire restaurants op Aruba is Zeerovers, gelegen aan de waterkant in Savaneta. Dit restaurant staat bekend om zijn verse visgerechten, maar ze serveren ook een heerlijke “sòpi di galiña”. De soep is rijk van smaak en gevuld met malse stukjes kip, groenten en kruiden. Geniet van een kom soep terwijl je uitkijkt over de prachtige Caribische zee.

2. The Old Cunucu House

Voor een authentieke Arubaanse ervaring moet je zeker een bezoek brengen aan The Old Cunucu House in Noord. Dit charmante restaurant serveert traditionele Arubaanse gerechten, waaronder een heerlijke “sòpi di galiña”. De soep wordt geserveerd met een bijgerecht van rijst en gebakken banaan, waardoor het een vullende en smaakvolle maaltijd is.

3. Gasparito Restaurant

Gasparito Restaurant, gelegen in Paradera, is een favoriete plek onder zowel de lokale bevolking als toeristen. Hier kun je genieten van een heerlijke kom “sòpi di galiña” in een rustieke en gezellige omgeving. De soep wordt geserveerd met vers gebakken brood en is perfect voor een stevige lunch of diner.

4. The West Deck

Als je op zoek bent naar een ontspannen eetgelegenheid met uitzicht op de zee, dan is The West Deck in Oranjestad de place to be. Naast hun uitgebreide menu van visgerechten, serveren ze ook een verrukkelijke “sòpi di galiña”. De soep is huisgemaakt en zit boordevol smaak, perfect om je op te warmen op een koele avond.

5. Local Street Food Stands

Naast de restaurants zijn er ook tal van lokale straatkraampjes verspreid over het eiland waar je kunt genieten van een authentieke “sòpi di galiña”. Deze kraampjes serveren vaak traditionele gerechten tegen betaalbare prijzen en zijn een geweldige manier om de lokale keuken te ervaren. Probeer een kom soep van een van deze kraampjes en geniet van de smaken van Aruba.

Of je nu een lokale inwoner bent of een toerist die het eiland bezoekt, het proeven van een heerlijke “sòpi di galiña” bij een van de lokale eetgelegenheden op Aruba is een must. Geniet van de rijke smaken en warme gastvrijheid die het eiland te bieden heeft en laat je smaakpapillen verwennen met deze traditionele Arubaanse lekkernij.

Plaats een reactie