Bezoek de historische ruïnes van Bushiribana Gold Mill

Aruba, een prachtig eiland in het Caribisch gebied, staat bekend om zijn witte zandstranden, kristalheldere wateren en levendige cultuur. Maar naast de zon, zee en strand heeft Aruba ook een rijke geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de goudkoorts in de 19e eeuw. Een van de meest fascinerende historische bezienswaardigheden op het eiland is de Bushiribana Gold Mill, een oude goudmolen die nu als ruïne te bezichtigen is.

De geschiedenis van Bushiribana Gold Mill

De Bushiribana Gold Mill werd gebouwd in 1874 door de Aruba Island Gold Mining Company. De molen diende als verwerkingsfabriek voor het goud dat werd gewonnen uit de nabijgelegen mijnen. In de hoogtijdagen van de goudwinning op Aruba was de molen een belangrijke schakel in de economie van het eiland.

Naarmate de goudvoorraden begonnen te slinken, raakte de molen in verval en werd uiteindelijk verlaten. Tegenwoordig zijn de ruïnes van de Bushiribana Gold Mill een populaire toeristische attractie, die bezoekers een fascinerend inzicht biedt in de geschiedenis van Aruba.

Wat te zien en te doen bij Bushiribana Gold Mill

Als je de historische ruïnes van Bushiribana Gold Mill bezoekt, kun je een wandeling maken door de overblijfselen van de molen en de omliggende mijnen verkennen. Je kunt de oude machines en gereedschappen bekijken die werden gebruikt bij het verwerken van het goud, en meer te weten komen over de technieken die werden toegepast in die tijd.

Daarnaast kun je genieten van het prachtige uitzicht op de oceaan en de ruige kustlijn van Aruba vanaf de locatie van de molen. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want de ruïnes vormen een pittoreske achtergrond voor foto’s.

Hoe Bushiribana Gold Mill te bereiken

De Bushiribana Gold Mill ligt aan de noordkust van Aruba, op ongeveer 30 minuten rijden van de hoofdstad Oranjestad. Je kunt de ruïnes bereiken met een huurauto of een georganiseerde tour. De weg naar de molen is goed begaanbaar en er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

Als je de ruïnes van Bushiribana Gold Mill wilt bezoeken, is het aan te raden om comfortabele schoenen en zonnebrandcrème mee te nemen, aangezien het terrein rotsachtig kan zijn en er weinig schaduw is. Vergeet ook niet om voldoende water mee te nemen, vooral op warme dagen.

Conclusie

De historische ruïnes van Bushiribana Gold Mill zijn een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Aruba. Met zijn fascinerende verleden en prachtige ligging aan de ruige kustlijn van het eiland, biedt de molen een unieke en onvergetelijke ervaring voor bezoekers. Dus plan je volgende trip naar Aruba en breng een bezoek aan deze bijzondere historische bezienswaardigheid!

Plaats een reactie