Geniet van een heerlijke “bolita di keshi” (kaasballetjes) als snack

Aruba, het prachtige eiland in het Caribisch gebied, staat bekend om zijn witte zandstranden, kristalheldere wateren en levendige cultuur. Maar wist je dat Aruba ook een heerlijke lokale snack heeft die je absoluut moet proberen? Maak kennis met de “bolita di keshi” – heerlijke kaasballetjes die perfect zijn als tussendoortje of als onderdeel van een maaltijd.

Wat zijn “bolita di keshi”?

De “bolita di keshi” zijn kleine balletjes gemaakt van kaas en kruiden, die vervolgens worden gepaneerd en gefrituurd tot een knapperige en smaakvolle lekkernij. Deze kaasballetjes zijn populair op Aruba en worden vaak geserveerd als snack op feestjes, bijeenkomsten of gewoon als streetfood op straat.

Hoe worden ze gemaakt?

Om “bolita di keshi” te maken, heb je een paar eenvoudige ingrediënten nodig, waaronder kaas, bloem, eieren, paneermeel en kruiden zoals knoflook en peterselie. De kaas wordt gemengd met de kruiden en vervolgens gerold tot kleine balletjes. Deze balletjes worden eerst door bloem, dan door losgeklopt ei en tot slot door paneermeel gerold, voordat ze worden gefrituurd tot een gouden bruine kleur.

Waar kun je ze vinden?

Op Aruba kun je de “bolita di keshi” vinden op lokale markten, foodtrucks en zelfs in sommige restaurants. Deze kaasballetjes zijn een populaire keuze voor zowel toeristen als de lokale bevolking, vanwege hun heerlijke smaak en knapperige textuur. Probeer ze te bestellen als snack tijdens een dagje uit of als bijgerecht bij je maaltijd.

Waarom moet je ze proberen?

De “bolita di keshi” zijn niet alleen lekker, maar ze zijn ook een geweldige manier om de lokale keuken van Aruba te ervaren. Door deze kaasballetjes te proberen, krijg je een voorproefje van de smaken en tradities van het eiland. Bovendien zijn ze perfect om te delen met vrienden en familie, waardoor ze ideaal zijn voor sociale gelegenheden.

Conclusie

Als je op Aruba bent, zorg er dan voor dat je de heerlijke “bolita di keshi” probeert. Deze kaasballetjes zijn een smakelijke en authentieke snack die je niet mag missen. Geniet van de knapperige buitenkant en smeltende kaasvulling terwijl je de prachtige omgeving van Aruba verkent. Laat je smaakpapillen verwennen en geniet van deze lokale lekkernij!

Plaats een reactie