Probeer de traditionele “sòpi di karni” (vleessoep) op een koele avond

Op het prachtige eiland Aruba is er een traditioneel gerecht dat perfect is voor een koele avond: “sòpi di karni”, oftewel vleessoep. Deze heerlijke en hartverwarmende soep is een favoriet onder de lokale bevolking en wordt vaak geserveerd als comfortfood tijdens de koelere maanden. Als je op zoek bent naar een authentieke Arubaanse ervaring, dan is het zeker de moeite waard om deze traditionele vleessoep te proberen.

De ingrediënten van sòpi di karni

De basis van sòpi di karni bestaat uit mals rundvlees, groenten en kruiden die samen een rijke en smaakvolle bouillon vormen. De soep wordt vaak geserveerd met rijst of brood en is een vullende maaltijd op zich. Hier zijn de belangrijkste ingrediënten die je nodig hebt om deze heerlijke soep te maken:

  • Rundvlees (bij voorkeur stoofvlees)
  • Ui
  • Wortel
  • Selderij
  • Aardappel
  • Knoflook
  • Laurierblaadjes
  • Zwarte peperkorrels
  • Zout
  • Water

Hoe maak je sòpi di karni?

Om sòpi di karni te maken, begin je met het snijden van het rundvlees en de groenten in kleine stukjes. Verhit vervolgens wat olie in een grote pan en bak het vlees aan totdat het bruin is. Voeg de gesneden groenten toe en bak deze kort mee. Voeg daarna water toe, samen met de knoflook, laurierblaadjes, zwarte peperkorrels en zout. Laat de soep zachtjes pruttelen totdat het vlees en de groenten gaar zijn en de smaken goed zijn vermengd.

Proef de soep en voeg indien nodig nog wat zout en peper toe. Serveer de sòpi di karni warm, eventueel met wat rijst of brood aan de kant. Geniet van de heerlijke smaken en de troostende warmte van deze traditionele Arubaanse vleessoep.

Waar kun je sòpi di karni eten op Aruba?

Als je op Aruba bent en graag sòpi di karni wilt proberen, zijn er verschillende restaurants en eetgelegenheden waar je dit heerlijke gerecht kunt vinden. Veel lokale eettentjes en restaurants serveren sòpi di karni als onderdeel van hun menu, dus het is zeker de moeite waard om ernaar te vragen.

Daarnaast kun je ook proberen om sòpi di karni te maken in je eigen keuken. Met de juiste ingrediënten en een beetje geduld kun je genieten van een zelfgemaakte versie van deze traditionele vleessoep, die je zal verwarmen op een koele avond op Aruba.

Probeer de traditionele “sòpi di karni” (vleessoep) op een koele avond en laat je verrassen door de heerlijke smaken en de hartverwarmende troost van dit authentieke Arubaanse gerecht. Bon appetit!

Plaats een reactie