Proef de lokale “pastechi di keshi” (kaaspasteitjes) op straat

Als je op vakantie bent in het prachtige Aruba, is het proeven van lokale gerechten een absolute must. Een van de meest geliefde snacks onder de lokale bevolking en toeristen zijn de heerlijke “pastechi di keshi” ofwel kaaspasteitjes. Deze hartige lekkernijen zijn overal op het eiland te vinden, vooral op straat bij lokale kraampjes en foodtrucks. In dit artikel nemen we je mee op een culinaire reis door Aruba en laten we je kennismaken met de smaakvolle wereld van de pastechi di keshi.

Wat zijn pastechi di keshi?

De pastechi di keshi zijn kleine pasteitjes gevuld met een smeuïge kaasvulling. De vulling bestaat meestal uit een mix van lokale kazen zoals Gouda en Edam, die zorgen voor een rijke en romige smaak. De pasteitjes worden vervolgens gefrituurd tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn. De combinatie van de zoute kaasvulling en het krokante deeg maakt de pastechi di keshi tot een ware traktatie voor de smaakpapillen.

Waar vind je pastechi di keshi op Aruba?

Op Aruba zijn de pastechi di keshi overal te vinden, vooral op straat bij lokale verkopers. Je kunt ze vaak ruiken voordat je ze ziet, want de heerlijke geur van de gefrituurde pasteitjes trekt je als vanzelf naar de kraampjes toe. Of je nu op het strand bent, in de stad of bij een lokale markt, de kans is groot dat je ergens een kraampje tegenkomt waar ze deze lekkernijen verkopen.

Populaire plekken om pastechi di keshi te proeven

  • Oranjestad: In de hoofdstad van Aruba vind je tal van kraampjes en foodtrucks die verse pastechi di keshi verkopen. Probeer ze bijvoorbeeld bij de bekende Pastechi House of bij een van de vele straatverkopers in de stad.
  • Palm Beach: Ook aan het populaire Palm Beach zijn er genoeg mogelijkheden om van deze lokale lekkernij te genieten. Loop langs de boulevard en laat je verleiden door de geur van verse pastechi di keshi.
  • San Nicolas: In het zuiden van het eiland vind je het levendige stadje San Nicolas, waar je ook verschillende kraampjes vindt die deze kaaspasteitjes verkopen. Proef ze bijvoorbeeld op de bekende Charlie’s Bar, een geliefde plek onder zowel locals als toeristen.

Waarom moet je pastechi di keshi proeven?

De pastechi di keshi zijn niet alleen ontzettend lekker, maar ook een belangrijk onderdeel van de Arubaanse culinaire traditie. Door deze lokale lekkernij te proeven, krijg je een inkijkje in de rijke smaak en cultuur van het eiland. Bovendien zijn de pasteitjes een perfecte snack voor onderweg of op het strand, waardoor ze ideaal zijn om de lokale keuken te ontdekken.

Voordelen van het proeven van pastechi di keshi

  • Authentieke smaakbeleving: Door de pastechi di keshi te proeven, krijg je een authentieke smaakbeleving van Arubaanse gerechten.
  • Lokale traditie: Het proeven van deze kaaspasteitjes is een manier om de lokale tradities en cultuur van Aruba te ervaren.
  • Gemakkelijk en betaalbaar: De pastechi di keshi zijn gemakkelijk verkrijgbaar en vaak zeer betaalbaar, waardoor het een ideale snack is voor onderweg.

Kortom, als je op Aruba bent, mag een bezoek aan een van de vele kraampjes met pastechi di keshi niet ontbreken. Laat je verrassen door de heerlijke smaken en geniet van deze lokale lekkernij op straat, onder de warme zon van het Caribisch gebied.

Plaats een reactie