Verwen jezelf met een smakelijke “pastechi di karni” (vleespasteitjes)

Ben je op zoek naar een heerlijke snack om jezelf te verwennen tijdens je vakantie op het prachtige eiland Aruba? Dan moet je zeker de “pastechi di karni” proberen! Deze vleespasteitjes zijn een populaire lekkernij op het eiland en zullen je smaakpapillen zeker verwennen. In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over deze heerlijke snack en waar je de beste pastechi di karni kunt vinden op Aruba.

Wat zijn pastechi di karni?

Pastechi di karni zijn kleine pasteitjes gevuld met een smakelijke vulling van gekruid gehakt. De vulling wordt omhuld door een knapperige deeglaag en vervolgens gefrituurd tot een goudbruine kleur. De combinatie van het kruidige gehakt en het krokante deeg maakt deze vleespasteitjes tot een ware traktatie voor je smaakpapillen.

Waar vind je de beste pastechi di karni op Aruba?

Op Aruba zijn er tal van eetgelegenheden waar je kunt genieten van heerlijke pastechi di karni. Een van de meest populaire plekken om deze vleespasteitjes te proeven is bij de lokale snackbars en foodtrucks. Hier worden de pastechi di karni vers bereid en geserveerd, zodat je kunt genieten van de authentieke smaak van deze Arubaanse lekkernij.

Daarnaast kun je ook terecht bij lokale bakkerijen en supermarkten waar je vaak ook verse pastechi di karni kunt kopen. Deze zijn ideaal om mee te nemen voor onderweg of om te genieten van een snelle snack tijdens je verblijf op het eiland.

Hoe kun je zelf pastechi di karni maken?

Als je graag zelf aan de slag wilt gaan in de keuken, dan kun je ook zelf pastechi di karni maken. Het maken van deze vleespasteitjes is niet moeilijk en vereist slechts een paar ingrediënten. Hier is een eenvoudig recept om zelf pastechi di karni te maken:

Ingrediënten:

  • 500 gram gehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Pasteideeg
  • Plantaardige olie om te frituren

Bereidingswijze:

  1. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  2. Voeg het gehakt toe en bak tot het bruin is.
  3. Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en meng goed.
  4. Laat het gehaktmengsel afkoelen.
  5. Neem een stuk pasteideeg en vul met een lepel gehaktmengsel.
  6. Vouw het deeg dicht en druk de randen goed aan.
  7. Frituur de pastechi di karni in hete olie tot ze goudbruin zijn.
  8. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm.

Met dit eenvoudige recept kun je zelf genieten van heerlijke pastechi di karni, waar je ook bent. Of je nu op Aruba bent of gewoon thuis in je eigen keuken, deze vleespasteitjes zullen je smaakpapillen zeker verwennen.

Conclusie

Verwen jezelf met een smakelijke “pastechi di karni” tijdens je verblijf op Aruba. Of je nu kiest voor de authentieke vleespasteitjes van een lokale snackbar of foodtruck, of zelf aan de slag gaat in de keuken, deze lekkernij zal je zeker niet teleurstellen. Geniet van de heerlijke smaak van gekruid gehakt omhuld in knapperig deeg en laat je smaakpapillen verwennen door deze Arubaanse lekkernij.

Plaats een reactie