Verwen jezelf met een smakelijke “pastechi di keshi” (kaaspasteitjes)

Als je ooit op het prachtige eiland Aruba bent geweest, heb je waarschijnlijk al kennis gemaakt met de heerlijke lokale lekkernij genaamd “pastechi di keshi”. Deze kaaspasteitjes zijn een populaire snack onder zowel de lokale bevolking als toeristen, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Met hun knapperige buitenkant en smeuïge kaasvulling zijn deze pasteitjes een ware traktatie voor de smaakpapillen.

Wat zijn “pastechi di keshi”?

De naam “pastechi di keshi” betekent letterlijk “kaaspasteitjes” in het Papiaments, de lokale taal van Aruba. Deze pasteitjes worden gemaakt van een deeg van bloem, water, boter en zout, dat vervolgens wordt gevuld met een smakelijke mix van kaas en kruiden. De pasteitjes worden vervolgens gefrituurd tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.

De vulling van de “pastechi di keshi” kan variëren, afhankelijk van de persoonlijke voorkeur van de maker. Sommige mensen voegen bijvoorbeeld stukjes ham, chorizo of zelfs gehakt toe aan de kaasvulling voor extra smaak. Hoe dan ook, deze pasteitjes zijn altijd een heerlijke traktatie.

Hoe worden “pastechi di keshi” gegeten?

De “pastechi di keshi” worden vaak gegeten als snack, maar ze kunnen ook worden geserveerd als onderdeel van een maaltijd. Veel lokale eetgelegenheden op Aruba bieden deze pasteitjes aan als voorgerecht of bijgerecht, en ze worden vaak geserveerd met een pittige saus of salsa voor extra smaak.

Als je zelf “pastechi di keshi” wilt maken, kun je het deeg en de vulling eenvoudig thuis bereiden. Het deeg moet worden uitgerold en gevuld met de kaasmix, waarna de pasteitjes worden dichtgevouwen en gefrituurd tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer de pasteitjes warm voor het beste resultaat.

Waar kun je “pastechi di keshi” vinden op Aruba?

Als je op zoek bent naar de beste “pastechi di keshi” op Aruba, hoef je niet ver te zoeken. Deze heerlijke kaaspasteitjes zijn overal verkrijgbaar, van lokale eetkraampjes tot chique restaurants. Probeer ze zeker eens uit tijdens je verblijf op het eiland, en geniet van de unieke smaak van deze lokale lekkernij.

Of je nu op zoek bent naar een snelle snack of een smakelijk voorgerecht, “pastechi di keshi” zijn altijd een goede keuze. Probeer ze eens uit en laat je verrassen door de heerlijke smaak van deze traditionele Arubaanse lekkernij.

Verwen jezelf met een smakelijke “pastechi di keshi” tijdens je volgende bezoek aan Aruba, en geniet van de unieke smaak van deze heerlijke kaaspasteitjes. Je zult er geen spijt van krijgen!

Plaats een reactie