Geniet van een traditioneel Arubaans “bara” gerecht

Aruba, het prachtige eiland in het Caribisch gebied, staat bekend om zijn witte zandstranden, kristalheldere wateren en levendige cultuur. Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Aruba is het proeven van de heerlijke lokale gerechten. Een van de meest geliefde en traditionele gerechten op het eiland is de “bara”. In dit artikel zullen we je alles vertellen over dit smakelijke gerecht en waar je het kunt vinden op Aruba.

Wat is een “bara”?

Een “bara” is een gefrituurde deegbal gemaakt van gele erwtenmeel en kruiden. Het wordt vaak geserveerd met een pittige chutney en is een populaire snack op Aruba. De bara heeft een knapperige buitenkant en een zachte, luchtige binnenkant. Het is een perfecte combinatie van hartig en kruidig en is geliefd bij zowel de lokale bevolking als toeristen.

Hoe wordt een “bara” gemaakt?

Om een traditionele Arubaanse bara te maken, worden gele erwten geweekt en gemalen tot een fijn meel. Dit meel wordt vervolgens gemengd met kruiden zoals komijn, kurkuma en knoflook. Het deeg wordt gevormd tot kleine balletjes en gefrituurd tot ze goudbruin en knapperig zijn. De bara wordt geserveerd met een pittige chutney gemaakt van tamarinde, chilipepers en kruiden.

Waar kun je een “bara” eten op Aruba?

Op Aruba zijn er tal van eetkraampjes en restaurants waar je kunt genieten van een heerlijke bara. Een van de meest populaire plekken om een bara te proeven is bij de lokale markten, zoals de Oranjestadse Markt of de San Nicolas Markt. Hier vind je kraampjes die versgebakken bara’s aanbieden, samen met andere lokale lekkernijen.

Daarnaast zijn er ook restaurants en eetgelegenheden die gespecialiseerd zijn in traditionele Arubaanse gerechten, waaronder de bara. Een aanrader is The Old Cunucu House in Noord, waar je kunt genieten van authentieke Arubaanse gerechten in een sfeervolle omgeving.

Waarom moet je een “bara” proberen op Aruba?

De bara is niet alleen een heerlijke snack, maar ook een belangrijk onderdeel van de Arubaanse cultuur. Door een bara te proeven, krijg je een voorproefje van de rijke culinaire tradities van het eiland. Bovendien is het een geweldige manier om in contact te komen met de lokale bevolking en de warme gastvrijheid van Aruba te ervaren.

Dus, als je op Aruba bent, zorg er dan voor dat je een traditionele bara probeert. Het is een smakelijke en authentieke ervaring die je niet mag missen!

Plaats een reactie