Proef de verrukkelijke “banja hasa” (gebakken vis) bij lokale restaurants

Aruba staat bekend om zijn prachtige stranden, helderblauwe water en heerlijke lokale gerechten. Een van de meest geliefde gerechten onder zowel toeristen als locals is de “banja hasa”, oftewel gebakken vis. Deze smaakvolle en traditionele maaltijd is een must-try tijdens je verblijf op het eiland. In dit artikel zullen we je meenemen op een culinaire reis langs de beste lokale restaurants waar je kunt genieten van deze verrukkelijke lekkernij.

Wat is banja hasa?

Banja hasa is een traditioneel Arubaans gerecht dat bestaat uit gebakken vis, meestal bereid met lokale ingrediënten en kruiden. De vis wordt eerst gemarineerd in een mengsel van citroen, knoflook, ui en verschillende kruiden voordat het wordt gebakken tot een gouden bruine kleur. Het resultaat is een sappige en smaakvolle vis die perfect past bij een frisse salade en een koud drankje.

Waar kun je banja hasa eten?

Als je op zoek bent naar de beste plekken om banja hasa te proeven, hoef je niet ver te zoeken. Aruba heeft tal van lokale restaurants en eetgelegenheden die dit heerlijke gerecht op hun menu hebben staan. Hier zijn enkele aanbevelingen:

1. Zeerovers

Gelegen aan het water in Savaneta, is Zeerovers een populaire plek voor liefhebbers van verse vis en zeevruchten. Hier kun je genieten van banja hasa rechtstreeks van de grill, terwijl je uitkijkt over de prachtige Caribische zee. De informele sfeer en vriendelijke bediening maken het plaatje compleet.

2. The Old Fisherman

Dit gezellige restaurant in Oranjestad staat bekend om zijn heerlijke visgerechten, waaronder natuurlijk banja hasa. De chef-koks van The Old Fisherman weten precies hoe ze de vis moeten bereiden voor de perfecte smaak en textuur. Combineer je maaltijd met een lokaal biertje voor de ultieme eetervaring.

3. Flying Fishbone

Als je op zoek bent naar een unieke eetervaring, moet je zeker een bezoek brengen aan Flying Fishbone in Savaneta. Dit restaurant ligt direct aan het water en biedt een romantische setting voor een diner bij zonsondergang. Proef hier de banja hasa en laat je betoveren door de smaken en de ambiance.

Waarom moet je banja hasa proberen?

Er zijn tal van redenen waarom banja hasa een absolute must-try is tijdens je verblijf op Aruba. Allereerst is de vis vers en van hoge kwaliteit, waardoor elke hap een ware smaaksensatie is. Daarnaast is de bereidingswijze van banja hasa uniek en traditioneel, waardoor je een authentieke smaak van het eiland proeft. Bovendien is vis een gezonde keuze voor je maaltijd, boordevol eiwitten en omega-3 vetzuren.

Kortom, als je Aruba bezoekt, mag je de verrukkelijke banja hasa niet missen. Probeer dit heerlijke gerecht bij een van de lokale restaurants en laat je smaakpapillen verwennen door de smaken van het eiland. Bon appetit!

Plaats een reactie